Nieuwe shets uit proberen

We gaan ze uit proberen.

Het is vandaag maandag 19 september 2011 droog, windkracht  6 opgegeven met een heerlijk zonnetje, blauwe hemel met van die grote witte wolken. Ben allerlei klusjes aan het doen als gras maaien, aan de boot moet ook het nodige gebeuren maar eind van de middag gaat het weer kriebelen. Heb nog sjetjes van Mario die ik zou uit proberen…

Ik ga nog even naar de “Punt” en als ik er aan komt om 16.00 uur zit er nog niemand dus op de kop maar beginnen. Daar kan je van heeeel diep naar ondiep vissen langs het talud. Maar het duurt zeker een uur als ik de eerste aanbeet kan verzilveren. Weliswaar van de bodem af dus niet diogonalend steeds de bodem rakend maar met verschillende snelheden vlak langs de bodem binnen halen als een blinkertje wel bekent van vroeger. Deze sjet heeft heel veel water verplaatsing door die ribbels over zijn hele lijf. Komt bij dat in het midden de sjet uit kan rekken en dit natuurlijk doet als je aan de lijn trekt. Dus moet er ook genoeg ruimte zitten op je lijn naar de dreg toe. Ik denk dat daarom gevlochten lijn het beste is om de dreg achterop de sjet te zetten uiteraard via de hoofd haak. Heb dreg 4 en 6 uitgeprobeerd en opvallen toch dat 4 (het gewicht) op de staart het goed houd.

Hehe dat duurde best even.

Na nog een kwartiertje hou ik het voor gezien en ga wat aan de binnenkant zitten uit de wind en nog geen vijf minuten later wordt m’n plekkie ingenomen. Ik wil eigenlijk net stoppen als ik in mezelf zeg; de laatste worp en bij het neerkomen van de sjet een tik krijg. Zit nog te klessebesse met de nieuwkomer en heb de molen open staan laat altijd gecontroleerd met de vinger op de spoel de lijn vieren tot vlak bij de bodem. Maar ben nu duidelijk te laat voor aan te slaan. Als je bij de tijd bent laat je de molen dichtslaan vlag bij de bodem. Gebeurt nu altijd als je zit te kletsen, koffie pakt, shagi draait, boterhammetje pak kort om even niet bij de les bent. Tja, dan blijf ik nog maar even zitten. Wie weet wat er nog gaat gebeuren. En dan loopt het storm en zitten we in een mum van tijd schouder aan schouder. De vaste clan is gearriveerd.

Mooi gehaakt op de dreg terwijl ik dacht dat dat te zwaar zou zijn voor deze sjet.

Hoor van iedereen dat het zo slecht is geweest en ook van Jan Willem dat er een Harder in de haven heeft rond gezwommen aan de oppervlakte met dezelfde beschadigingen als de onze die we op het Spui uit zijn lijden hebben geholpen eer gisteren vrijdag 16 september. Info onder elkaar is super belangrijk. Na de foto’s is hij bijna zeker dat het dezelfde is. Die heeft dus een paar slechte dagen gehad. Sta er versteld van dat die nog zo ver heeft kunnen zwemmen. Ik nok af want ook nu ben ik de enige die een visje heeft gevangen uiteraard tot nu toe. Kan er nog weinig zinnigs over zeggen. Moet eerst goed gaan en dan wisselen van sjets. Maar dat komt nog wel. Dus Mario het zijn in ieder geval geen slechte sjets. Maar we proberen zeker deze week nog wel eens uit. Aan een ieder die ze ook wil kan natuurlijk even langs de Catfisch lopen in de Vesting, Oostzanddijk 12a in Hellevoetsluis. Het is de eerste sessie vanaf de kant waar vandaan denk ik de meeste toch vissen. Niet iedereen kan een visbootje bekostigen. Ik ga in ieder geval nog een aantal test doen en daar horen jullie meer van.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *