VethsVK 24.14 Najaarscompetitie 8Vijver

Niet eens zo slecht dus op de voorhand dan.

Fred mocht deze keer kiezen voor de woensdagochtend 16 oktober 2024 alweer wat gaat de tijd toch snel. En hij heeft voor de 8Vijver in het Kooisteebos gekozen. Een prachtig watertje natuurlijk waar we net met 15 man kunnen zitten.

Het is om half acht nog pikke donker maar ik ziet al iemand vissen in de kleine vijver. Ik ziet een hoofdlamp schijnen. Dat is jammer want daar kan je twee man kwijt. Dat wordt dus wat inschikken en de mooiste stek is al vergeven. Daar komt de laatste wedstrijden steeds de winnaar vandaan.

08.37 uur. We zijn net begonnen.

Deze keer begin ik nog niet eens zo laat. Moet na loten omrijden en natuurlijk kom ik wel bekenden tegen om een praatje. Eer ik dan ben uitgeladen en alles op wieltjes heb staan. Dan een fikse wandeling naar achteren dat duurt ff. Vindt ik ook niet erg ik zit hier voor mijn lol. Het is geen aangenomen werk. Maar het opbouwen is dan zo gedaan.

Naast me zit Harry in het hoekje.
De overkant voor de vaste stok.
Ingang naar de kleine vijver.

Mijn buurman Harrie ziet op dertien. Aan de andere kant zit Ed op elf, dan Fred op tien en JanW op de andere hoek op stek negen. Een heel sterk vissend rijtje dus. Die hoef je niet meer te vertellen en kan ik alleen maar van leren. Ik zit, buiten de kleine vijver dan op volgens mij één van de betere plekken. Ik heb er zin an. Vorig jaar nog al eens zitten te vrij vissen met Fred en Nuno en ving ik me op deze stek het snot voor de ogen. Maar de twee laatste keren met de VethsVK dat ik op Harry’s plekkie zat heb ik geblankt. Dus ik verheug me er al op een leuke ochtend te hebben.

09.19 uur. Een rietvoorntje.

Maar het is bedroevend slecht. Ik heb twee hengels klaar gemaakt eentje met een korf en vis daar overwegend met maden, casters en wormen mee ook in verschillende combinaties en met de method met allerlei smaken en kleuren wafters, pellets van drie tot acht millimeter. Maar krijg de vis er niet op. Heel eventjes ziet ik wat op maden en met heel langzaam binnen vissen kan ik een ruisvoorn vangen. Dat is het dan voor vandaag op stek twaalf.

10.08 uur.

Hier wordt je debiel van. Ik gaat nooit van mijn kist af maar vandaag ben ik aan de wandel. De benen ff strekken. Praatje met Harry. Het wordt zo gek dat ik de molen op de baitrunner zet en eventjes naar Cees loopt. Want die is het die er zo vroeg in de kleine vijver zit te vissen. Die heeft dus twee platten en twee halfwassies. Aan gewicht op dit moment net zoveel als wij met zijn dertienen vandaag.

10.15 uur.

Ik heb zoals eigenlijk altijd drie korven voer gebracht. Daarna onderlijn er aan en ik begin met maden, wormen en casters. Dan wat combinaties en dan komt de method in zicht om de groter vissen op dit water er tussen uit te vangen. Dat combineer ik dan de ene keer de method en de andere keer de korf en als ik aanbeten krijg dan blijf ik daar natuurlijk bij.

10.35 uur.
Nog een luchtje.

Nee vandaag is het sprokkelen en de vaste stok vissers onder ons hebben daar voordeel bij. Naast me zit Ed en die heeft het naar zijn zin. Die vangt zich klem aan voorntjes. En die zit maar te spuiten met allerlei luchtjes. Ik ziet helemaal niets op mijn stek en omdat we zo dicht op elkaar zitten is een loopje zo gemaakt. Ik spuit wat Amino op mijn pellet. Het ruikt naar Maggie wat ik al eens drie jaar geleden in het voorjaar heb geprobeerd. Maar nee dat werkt vandaag niet voor mij op de grond.

10.48 uur. Naast me.
11.47 uur. De tweede brasem.

En dan naast me als Harry staat te lullen met een kennis moet die plotseling naar zijn hengel rennen. Die staat te klapperen in de steun. Die pakt met één vis de hoofdprijs vandaag want die platte weegt minstens twee en halve kilo. Daar moet je heel wat voorntjes en bliekjes voor vangen. Maar een uurtje later flikt die dat weer en nu weliswaar een halfwasie om zijn eerste plek voor vandaag veilig te stellen. Dat noem ik nu vissen.. Hier van die veteranen kan ik wat leren. Ik heb op die stek al twee keer geblankt en Harrie pakt hier nu de punten van de dag. Klasse gevist.

12.45 uur.

En ikke die er naast zit. Gelukkig telt het net mee want steeds de weger op nul zetten is teveel werk

Officieel uitslag van Jan Jobse.

Het is inmiddels duidelijk wie de nieuwe Champ 2024 is van deze Najaars competitie. Nuno heeft vandaag zijn positie opgegeven. Die was Fred zijn enigste comangenion die nog roet in zijn eten kon gooien. Gord gevist Fred dit najaars seizoen. Klasse. Fred is weer dit jaar mee gaan doen en zet gelijk zijn stempel. Ik moet nog zien ie hem daar vanaf vist met nog twee wedstrijden te gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *