VethsVK 2024.11 Najaar Comp. 8Vijver

07.45 uur.

Als ik aankom net na een regenbui. Moest even wachten in de auto is iedereen er en kan er worden geloot woensdag 25 september 2024.

Maar als ik de laatste uit het zakje wil pakken zite er niet in. Een lootje te weinig in het zakje. Jaja, we missen Jan de Bruin die dat altijd regelt. Joop heeft nummer vier getrokken en die kan niet op de schuine kant zitten. Dan ruil ik altijd met em maar nu ik geen lootje heb is Kees er als de kippen bij om te ruilen. Gelijk heeft die natuurlijk. Die heeft me samen met John vorige keer daar goed hebben zitten vangen. Nuno heeft nummertje twee en nummer veertien wordt ingevoegd het laatste stekkie. Daar zit Nuno graag dus kom ik op twee te zitten. Prima.

Onder de wilg

Op het eiland richting de grote vijver is het een wel of niet plekkie.

Voor het thuisfront.

Kees heeft een ooi waterdicht jasje voor zijn spulletjes gevonden. Een regen dek van een kinderwandelwagentje.

Links de kleine vijver rechts de grote.

Fred en Kees zitten dus in de kleine vijver en ik in de grote te vissen.

08.50 uur. Eerste worp

Door al die perikelen vanmorgen ben ik wat later klaar met mijn spulletjes neerzetten. Nu komt het toch weinig voor dat ik klaar ben voor de toeter. Maar na mijn korf met voer te hebben gegooid. Ik vis eigenlijk gelijk zo laat in het seizoen en goot niet eerst vier korven voer op mijn voerplek. Ik bouw die langzamer op. Zit er een method korf aan de haak. De eerste winst is binnen. Hoor nog achter me van Kees dat die van hem is van de vorige keer maar dat geloof ik niet als ik de onderlijn systeem ziet.

09.13 uur.
09.48 uur.

Achter me is het vanaf het begin raak. Duidelijk zit daar de vis en vooral Fred heeft de dag van zijn leven. Wat een heerlijke vis ochtend is dat voor hem. En vooral veel zeelten vandaag.

10.26 uur.

En dan eindelijk mag ik ook mijn schepzakske nat maken. Ook een klein zeeltje. Direkt daarna een ruisvoorn op wormen maar die wil ik uit de hand in mijn leefnet gooien en je raad het al. Die spartelt nog eventjes bij het openen van mijn hand en ploef. Zo ernaast. Tot overmaat van ramp verspeel ik een hele grote brasem vlak voor mijn landingsnet en mijn mineur daalt naar een dieptepunt.

We krijgen visles van Fred.
Tis een mooi plekkie.

En Fred, die gaat vandaag helemaal loss. Zelfs zonder instralen van Yvonne. Is dat het vooruitzicht van zijn vakantie of zijn verjaardag dat die het snot voor de ogen staat te vangen vanmorgen.

De weegploeg.

Ik ben blij de toeter te horen. Heb er alles aan gedaan en zelfs drie voerplekken aangemaakt wat helemaal tegen mijn doen is. Geen vis kinnen activeren vandaag.

Is dat alles vraagt Jan Wulfraat.
Kan er vandaag niet meer van maken.

Wat was het taai op stek twee vandaag.

Met vereende krachten.
Meter goed zetten.
Yep, het klopt helemaal.

En Fred heeft ons een poepie laten ruiken. Wat heeft die weer goed gevist vandaag. Nuno pakte al vroeg vanmorgen een karper van bijna negen kilo en probeer dat maar eens in te halen met brasems, zeelten en blieken. Maar dat flikt die toch maar. Goed gedaan jochie.

Ook Kees heeft het goed gedaan.
Lekker gevist Kees.

Vandaag de mannen in de kleine vijever hebben net zoveel gevangen als alle anderen in de grote vijver. Wat en aantallen en mooie zeelten zijn daar gevangen.

De uitslag van Jan Jobse.

De officiële uitslag van Jan Jobse. Volgende week kiest Kees Noordhoek er voor om aan het Voornse Kanaal ter hoogte van de Ravelijnstraat te gaan vissen. Ik weet nu al dat dat een afschrijvertje voor me gaat worden. Dat is niet mijn water zal ik maar zeggen zachtjes uitgedrukt… Zo heeft een ieder zijn voorkeur en vandaar dat iedereen een keertje aan de beurt komt om op zijn favoriete stek te vissen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *