VethsVK 24.5 Najaar Comp. Bieb

07.37 uur.

Als ik aankom aan het Kanaal door Voorne op woensdagochtend 14 augustus 2024 net over half acht ben is weer als van ouds de laatste. Was al weer eventjes geleden maar ik kan die plaats weer innemen. We loten officieel om acht uur maar als iedereen er is dan beginnen we.

Commentaar genoeg want is zet de auto naast de bus van Jan. Dat is toch voor een zeer korte tijd maar de praatjes zijn er.

07.38 uur.
Joop en Hans.
Aad is ere ook weer bij na zijn vakantie.
Nee, de laatste is voor Freek.

mEn gelijk dan loten want iedereen is er.

Wat denk je iedereen wil de kop niet hebben.

En wat blijft er over voor mij. Nummertje negen en dat is de kopnummer. Dankjewel allemaal dat jullie die niet wilde trekken. Vooraan is niet het beste stuk van de hoge nummers maar dan altijd liever op de kop natuurlijk. Trouwens als we hier vissen met de Buckaroo’s trek ik altijd nummer zeven of negen. Ik weet dus dat dat niet de beste stek is van dit stukje Voornse Kanaal.

Thomas komt altijd even kijken.

Nu ik vooraan zit wil ik toch de vaste stok inzetten en wel op vier deeltjes. Ik maak ook een plekkie aan de overkant vier meter uit de kant. Misschien kan ik een brasem foppen dat lukte verleden maandag ook. Met één platte zoals twee dagen geleden daar doet ik het voor vandaag. Die liep tegen de drie kilo aan. Peter Bakker komt wat later want het stortregent in Dordrecht met dikke onweer. Hier valt het allemaal dik mee op een kleine spetter na dan. Ik kan gewoon in mijn T-shirt blijven zitten want het is nog steeds warm qua temperatuur.

Ik zit op negen dat nummer trek ik ook altijd bij de Buckaroo’s.
Naast me Jaap dan Aad en de rest.

Het is heerlijk weer om aan de waterkant te zitten. Alleen jammer dat ik geen foto van mijn gabber heb gemaakt toen die aankwam. Die gaat op nummer twee zitten daar waar ik twee dagen geleden heb gezeten. Uit respect voor de wedstrijd niet te dicht bij op ons. Is ook gênant voor ons cluppie wan die begint een dik uurtje later en vangt drie brasems, een paar halfwassies zoals Joop die noemt en een paar blieken. Daarbij als bijvangst een klusje voorns met dik op de grond vissen met de vaste stok op dertien meter. Daar kunnen we dus wat van opsteken.

Vandaag dus visite aan de waterkant.

Bobby komt ook nog eventjes samen met haar ouders kijken aan de waterkant om me aan te moedigen. Die wil een keertje met me gaan vissen. En dat kan natuurlijk. Jan komt ook de stand op nemen met één oog. Die heeft een ook staaroperatie gehad maar dat heeft weinig geholpen. Zit nog wat weefsel van zijn oude hoornvlies achtergebleven dus die moet maandag terug om het af te maken. Wat een soft. Ongelooflijk maar die ziet dus nog steeds niets met zijn rechteroog.

12.44 uur. Wat mooie voorns

Vandaag zat wee de vis op de hoge nummers. Jaap naast me heeft wel een brasem gevangen. Die ving de platte na vijf minuten vissen. En dat was het dan ook wel naast me. Hij zegt nog mijn dag is al goed als hij die vis in zijn leefnet gooit. Denk dat ze dat onder water hebben gehoord. Daarnaast heeft Aad ook redelijk wat vis gevangen met vier deeltjes. Bij hem zat er de baars op zijn stek.

Officiële uitslag van Jan Jobse.

Fred doet weer goede zaken en het zal niet meevallen die nog in te halen. Die staat nu al 14 punten los van de rest met vijf wedstrijdjes gevist. Knap gedaan dus. Om de plaatsen twee tot en met vijf is het spannend en de rest moet een beetje mazzel hebben met loten en dan op de plek komen waar de vis zit op dat moment om nog erbij te komen. Volgende week gaan we naar de 8Vijver in het Kooisteebos. Dat is een ondiepe plas water dus hopen dat de temperatuur wat naar beneden gaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *