Buckaroo’s naar de Vossekuil

We gaan naar de Vossekuil aan de Vossenbergweg in Nijnsel met de Buckaroo’s op 6 augustus 2024. Wel een dikke anderhalve uur sturen maar dat heb ik er wel voor over. Want wat kan het vissen daar fantastisch zijn.

Mijn voorbereiding na het vissen op LvP vanmiddag 5 augustue 2024 voor morgen is kolen, houtskool, aanmaakblokjes, tubes smeersels en verse worsten halen. En die zo snel mogelijk aanbraden tot zo goed als gaar en dan snel afkoelen. Zo nu de pellethengels etc. bij elkaar zoeken want deze specifieke visserij op commercials vissen doet ik niet zo vaak. En ik ben best vergeetachtig geworden .

06.35 uur. Waar zit ik nu weer.

Tuurlijk slaap ik weer slecht en staat dan maar veel te vroeg op. Zo ben ik start klaar alles is ingepakt om kwart voor vijf dus vertrek ik maar. Maar ik kon verkeerd uit op de Vossekuilweg aan de verkeerde kant dus hoor ik later. Daar stuurt de navigatie je heen maar vlak voor aankomst moet je iets anders invullen vertellen dan de cracks. Ik ben al een eindeje door de kuilen heen gereden en kom een Pool tegen die aan het snoeien is. Die kent een beetje Engels maar alles gaat vis translate op de telefoon. Ik kan niet verdere want de gaten worden verderop nog dieper.

06.46 uur Auto wordt gelijk gewassen.

Beter is tussen de plantjes door te rijden en het daar te vragen. Die kunnen wel Engels communiceren. Dat doen we dus maar. Maar op dat immens grote terrein vol met schuren geen mens te bekennen en met een beetje zoeken kom ik aan de voorkant terecht en daar is wel een geasfalteerde weg. Rechtsaf de richting van die kuilen weg en elke afslag rechts af zou ik er ook moeten komen.

07.09 uur. Een kadootje van Peter.

Sterker nog ik ben bijna de eerste die aankomt. Eerst een verwelkoming van een ieder en de spullen uitladen uit de auto’s. Van Peter krijgen we iedere een nieuwe versie van zijn dobbers om hier mee te vissen op de Vossekuil. Speciaal ontworpen voor deze vijver. En een zak pellets. Bedankt goosert.

07.55 uur. Mijn nieuwe dobber afstellen.
De nieuwe drijvende variant.

Ik heb geen swiffels bij me en stoppertjes maar Peter wil me wel eventjes op weg helpen. Heb ik gelijk de goede afstellingen, afstand dobber en haak etc. Dat luistert allemaal nauw wil je vissen vangen. Peter kent elke commercial als zijn broekzak. Wil natuurlijk het naadje van de kous weten en dat groene kraaltje is belangrijk boven die stuitjes.

De goede montage.

Die houd de lijn af zodat je niet snel in de knoop gooit. Als de vis nu het aas, de pellet pakt voel die geen weerstand in eerste instantie. Dan ziet je de lijn strak trekken en kan je aan de bak. We zijn benieuwd.

Peter en Piet.
Kees en Mike.
Marco.

Mijn buren dus voor vandaag aan deze kant van de vijver. Aan de overkant dus Alex, Cor, Theo, Nico en Tjeerd Senior. Gelukkig maken ze er geen probleem van want ik was ook daar ingedeeld om naast Tjeerd te gaan zitten. Maar daar op die laatste plek is het helemaal kaal qua begroeiing en nog geen metertje diep. Daar gaat je van je stokkie vanmiddag in de zon.

08.20 uur. Mijn stekkie voor vandaag.

Hier op papier hoorde Arno te zitten maar die is op de kop gaan zitten met de vaste stok. Heb ik ff mazzel en zit niet vanmiddag op de heetste dag van het jaar dik dertig graden wordt het met mijn kanis in de zon.

08.39 uur. De eerste een mooie spiegel.

Het is heel, heel veel pellets schieten totdat het voor je kolkt van de vissen en dan is het een kwestie van het Boefje er tussen te gooien.

Zo staat jij er ook eens op.

Mike komt een foto van mij maken. Staat jij er ook eens op en dat is een aardige move. Ik zet altijd iedereen er op al vissend of met hun vangsten. Dus nu ook een aktieplaatje van de BassBuster. Bedankt goosert.

09.37 uur. Een mooie schubkarper.

En met vissen dik in de zestig centimeter op dit lichte materiaal in mijn geval de Shimano AeroX5 Pellet Waggler 10ft overgenomen van Piet Schipper heb je er sport aan. Ze gaan hoepeltje rond tijdens de drill. Een heerlijke set hengels hiervoor dit werk.

10.08 uur.
Sommige zijn echt groot.
10.30 uur Een graskarper.

Iedereen gaat nu vissen vangen en sommige van die klanten vergt alles van ons materiaal. Want er zwemmen hier echt grote exemplaren rond. De drills zijn fenomenaal fantastisch. Heerlijk zitten we te vissen. En maar pellets schieten om ze aktief op je stek te houden. Bij mij gaat er wel een paar kilo doorheen vandaag.

10.57 uur. Vlak voor mijn voeten

Zelfs als ik mijn pellet in het bandje doet en het voor me in het water legt om niet in de knoop te raken en eerst pellets te schieten om daarna gelijk de dobber erbij te willen gooien hangt er bij ophalen een karpertje aan. Je morst nogal wat tijdens het schieten maar voor me voeten is het een halve meter diep. Hier zoeken ze dus al overdag naar vreten. ’s avonds en gek genoeg ze weten het na vieren als er gestopt gaat worden zitten de vissen ook dicht onder de kant. Er wordt nogal wat ingekiepert als men stopt met vissen. Heb meegemaakt in een Engelse commercial samen vissen met Johnnieboy dat het zoontje van de eigenaar pas ging vissen als iedereen opstapte. Net onder de kant in de hoekjes en bij de steigers liet die zijn aas zakken.

11.10 uur. Marco weer met een mooie schub.

Bij mijn buurman gaat het ook lekker. Ik zit op het ondiepe gedeelte van de plas. Of dat er mee te maken heeft weet ik niet maar ik begin achter te lopen met de aanbeten. En dat terwijl de vissen om me heen springen en aan het oppervlak rond cruisen. In grote groepen liggen ze schuin naast me op nog geen halve meter water maar asl ik mijn pellet er tussen gooit reageren ze niet. Nee moet ze echt recht voor me proberen te aktiveren en blijf daar maar pellets schieten.

11.15 uur. Blijf nu ff stil liggen.

En de vissen blijven maar spartelen. Geen moment liggen ze stil. En als ik ze dan visa het net te water laat blijven ze soms dik een kwartier of nog langer onder de kant stil liggen.

11.25 uur. Pauze.
11.51 uur. Hoef ze alleen maar warm te maken.

Er is hier niets te verkrijgen en we zijn gewent een uitsmijtertje of broodje bal te eten tussen het vissen door. Die breake houden we er toch wel in hier. Het begint traditie te worden dat ik de BBQ dan meeneem. Net na elf uur steek ik vast het houtskool aan. Kan die eerst mooi wit worden voordat het aluminium er op gaat met de worstjes. Gisteren dus al voor gebakken tot zo goed als gaar. Heb ook de jus bewaard en gooi die over de worstjes heen. Net iets te veel denk ik want ineens is de vlam in de pan. Snel maar weer die worst er af. Die zien er wat te bruin uit nu maar ze zijn al warm genoeg om te eten. Dusse Arno geeft het startsein en fluit de rest erbij.

12.01 uur.
Geen mosterd nodig pittig zat.
De ervaringen worden uitgewisseld.
Zelfbediening.
Lekker Theo.
Beetje chillen.
Waar is de ketchup.
Smaakt dus best.
12.07 uur. Tis zo gedaan.

Dat gaat er wel in en ik hoor weinig klachten en met een koud drankje erbij vam Theo is het helemaal kompleet. Zo vermaken we ons prima hier op de warmste dag dit jaar tot nu toe. Windstil en dik dertig graden in het zonnetje.

12.34 uur. Trap ik er weer in.

Zo nieuwe pellet in het bandje en pellets schieten op mijn plek. Leg ik toch de dobber voor me in het water. Laat nu je arm op de hengelhandvat liggen op je bovenbeen. Peter heeft daarvoor een hele mooie klem gemaakt. Een prachtig eigen ontwerp. Ik heb mijn hengel verzekert met een touwtje die ik aan een ring van mijn broek vast klik. Dus dat zit ook wel goed. En het is een dreumes vergeleken met die we vangen hier in de plas. We zien aan de overkant Nico in het water springen om zijn hengel te redden. Die was er vandoor gegaan terwijl die met de method vist. Dikke mazzel dus dat die hem nog net kon grijpen. En dat het daar voor hem maar kniediep is.

Piet 1
Piet 4
Piet 2
Piet 5
Piet 3
Piet 6

Piet Schipper stuurt me ook nog wat plaatjes. piet en Peter hebben zich helemaal klem zitten vangen. Die zaten dicht bij elkaar en onderhielden samen de voerplek. De één pellets schieten als de ander een vis drilt en andersom. Of beide gelijk want zo hard ging dat daar.

Foto van Arno.

En deze dan met de vaste stok gevangen door Arno. Wat een mooie kleur heeft die spiegel ook.

12.41 uur. Marco met zijn tweede graskarper.
13.37 uur.

Mijn buren zitten midden in de vis en bij mij op de stek kan ik ze niet trickeren. Het krioelt er van de vis ze springen over mijn dobber heen maar ze pakken niet de pellet met het haakje. Wat een linkmichels zijn dat hier. Er zijn er zoveel mijn lijn staaat niet stil van de vissen die er doorheen zwemmen. En als ik er eentje kan foppen is het niet eens eerlijk dan is die vals gehaakt. Heb er nu zeker vijf in de buikvin of zelfs buik en staart. Maar die kan ik niet netten. Boven het net maar die zwemt of springt er gewoon weer uit als ik die optilt tot dat die los schiet natuurlijk.

En dan leg je em op de mat en blijft die maar spartelen terwijl die je eerst de hele vijver heeft laten zien. Wat een krachtpatsers en uithouding vermogen. Dat zijn gezonde en sterke vissen.

Op die steiger zit Arno.
En de rest van de Buckaroo’s
Daar wil je nu niet zitten.

De zon staat nu de rest van de dag op de overkant en het is nu wel duidelijk dat je echt niet op dat plekje naast Tjeerd wil zitten.Links naast die tent zit Arno onder zijn plu. Links aan de overkant Alex en Cor. Dan Theo en Nico. En recht tegen over me achter de fontein zit Tjeerd.

Foto 1
Foto 3
Foto 2
Foto 4

Foto’s vanaf de overkant van Theo. Zeker met dit weer loop ik niet meer zover weg van mijn stek voor een leuke foto die bij de herinneringen van het BassBusterAvontuur passen. Je wordt een daagje ouder hé zal ik maar zeggen. En iedereen heeft zijn telefoon bij zich. Toch. Bedankt Theo zo zien we ook wat bij jou gebeurt voor de lezers.

15.03 uur.
15.33 uur Is dat een Giebel.
15.39 uur.

Dan maar in het net fotograferen want ze vast houden met één hand op de meetlint en tegelijkertijd proberen een foto maken lukt niet. Ze spartelen zo erg dat ze zo weer het water in stuiteren en mij zonder bewijs achterlatend. Het latste uur begint het dan toch nog lekker te lopen bij mij. De aanbeten volgen elkaar snel op en hoeveel ik er heb verspeelt, net niet kan netten of al eerder los schieten zijn niet te tellen. Wat een krachtpatsers zijn dat aan de overkant.

Arno heeft alles weer dik voormekaar en zend on de route naar de kabouter waar we altijd elk jaar heen gaan om nog wat te eten en te drinken. Worden ook steevast vriendelijk begroet door de eigenaar.

17.10 uur. Drankje gaat er wel in.
Pannekoek Spek en Ananas.
Pannekoek Shoarma
Ook iets met shoarma.
Pannekoek Spek en Champignons
Pannekoek Shoarma Knoflook
Stoofvlees.
Broodje Hamburger.
Pannekoek Vega.
Shoarma potje.

Variatie genoeg dus en voor ieders is er wel wat op de kaart te vinden.

18.29 uur. Is dus in no time verorbert.

En na zo’n hengelsportdag in de buitenlucht aan het water in het zonnetje lusten we wel wat en dat is te zien. Binnen een p en een sch eeeuuhe in een oogwenk is alles van tafel.

18.37 uur.
Altijd goed.
Heerlijke afsluiter.

En natuurlijk regelt Arno met de eigenaar een heerlijke afsluiter. Het ijsje is altijd een mooi verhaal. Dat regelt die wel.

Was weer goud vandaag.

Was weer een heerlijke dag geregeld door Arno. Het weer zat prima mee en onder die bomen goed te doen met later op de dag dat briesje in de rug. Arno bedankt voor de organisatie het was weer top geregeld. De volgende uitstap die Arno organiseert is ’t Broek met als afsluiter weer in de Brambachtelijk. Op de lijst staan al Arno natuurlijk, en Mike, Kees, Theo, Marco, Piet, Peter, de Tjeerten, Freek, Cor en Alex gaan sowieso al mee. Marcel en zijn maatje moeten nog kijken of ze vrij kunnen krijgen. Wordt dus weer een prima vooruitzicht. Heb er nu al zin an.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *