Ed Toepoel, loten

VethsVK 24.8 Najaar Comp. Bieb

07.37 uur. Cees doet het voor.

We vissen vandaag woensdagochtend 4 september 2024 aan het Voornse Kanaal ter hoogte van de oude bibliotheek. Deze keer gekozen door Kees Noordhoek.

Als ik aankom zit Cees met zijn vismaat te vissen op stek één helemaal voor aan bij de zwarte boot. En terwijl wij loten vangt Cees een brasem. Dat is in ieder geval al goed en brengt positieve vibes in de groep. Leuk en John Voogt doet vandaag ook met ons mee als gastvisser. Die kan (nog) met zijn werk niet altijd meedoen.

07.38 uur. We zijn er allemaal.

Alsof we gisteren avond nog bij elkaar aan de stammtich zaten en niet weg zijn geweest.

Altijd eerst verwelkomen.
We zijn zo ver zegt Jan tegen Jan.
Dat kan beter denkt Aad.

Als ik erbij kom te staan dan zijn we er allemaal en kunnen we loten om een plekkie.

Martin en Joop.
Jan Jobse en Nuno
Weet je het zeker.

Altijd een spannend gedeelte van de ochtend. Want het maakt uit of je wel, veel of niets vangt waar je zit.

Ik hoef in ieder geval niet te maaien.

En dan blijft nummer 15 over en dat nummer wil iedereen in deze tijd graag hebben. Dat is voor het huis van Naga en die vist regelmatig voor de deur. Daarom is daar altijd het gras en onkruid netjes weg gemaaid en dat onkruid kan soms wel een meter hoog staan. Heb je dikke pech dan ben je eerst een half uurtje aan het knippen of beter gezegd maaien.

08.59 uur. De eerste brasem.
Ik kan de platte netten.
Hebbe die kip.

Maar het is nog niet veel. Ik maak een voerstek op de rand van dertien meter, eentje op vier meter en tegen de kant aan bij de balk en overstekende takken. Daar gooi ik steeds wat casters en pinky’s heen. Maar er is geen beweging te zien op de stekken. Als dan mijn buurman rechts Gerbrand het wel aan de stok krijgt met een beste brasem. Die gaat ik maar even helpen want zo gaat dat niet lukken. Ik kan de platte van ruim twee en halve kilo voor hem landen in het net passende schepzakske. Die is er reuze blij mee en ik moet dat wel een paar keer aanhoren. Mooi is dat want die heeft de laatste twee wedstrijden niets gevangen.

Links van me.
Ik op vijftien.
Rechts van me.

Gelijk mijn buren op de gevoelige chip gezet. Links van me zit Nuno op veertien. Daarnaast Aad op het ongeluksgetal zeggen ze dan zo mooi. Dan daarnaast Kees en John op twaalf en elf het gekkengetal. Jan de Bruin op tien. Dan Martin en Ed op de3 kop op acht. Rechts van me de penningmeester Gerbrand op zestien. Daarnaast de champ in wording good old Freddy. Joop op achttien. En dan daarnaast zitten Jan Jobse en Kees die hier ook heeft gekozen zit op de staart nummertje twintig.

09.41 uur.
Hebbe die kip

Zal ik toch weer verkeerd gekozen hebben door aan mijn kantje met de vaste stok te zijn gaan vissen. Want mijn overbuurman pakt nu ook een grote vis. En dat zonder instralen van Yvon.

10.44 uur. Ik ben om.

En na bijna twee uur naar een dobbertje te hebben gestaard zowel op dertien meter, vier en zo nu en dan tegen mijn kantje aan. Voortdurend casters en pinky’s gestrooid ben ik om en pak de vaste stok in. Geen enkele aanbeet gezien. De Winkler Picker is snel uitgepakt en gaat verder weg vissen. Om me heen hebben ze al een brasem in hun netje liggen. Ben ik toch verkeerd begonnen.

11.04 uur. Daar zijn mijn vriendjes weer.

Maar daar is vandaag ook niets te halen voor mij. Ook geen enkele reactie op de feeder of method verder weg vissen met wormen, pinky’s, casters of mais aan de hair of haak. Er is gewoonweg geen vis in mijn vak. Gelukkig krijg ik troost van mijn vriendjes.

Bedank Naga voor de ondersteuning

En een bakkie troost van Naga die er ook niets van begrijp. Ik lig op zijn de stek en hij heeft dit nog nooit meegemaakt. Ik vis dus dik twee uur op zijn ondiepte te vissen zonder ook maar één enkele reactie vanaf de overkant.

11.95 uur. Daar zijn ze weer.

De familie eend is er ook weer en valt gewoon in slaap naast me vis spullen. Een kort dutje met z’n allen en dan rommelen ze weer om me heen.

12.17 uur. Leefnet kan wel drogen.

Wat een soft. Zo taai nog niet meegemaakt. Gewoon geen enkele aanbeet. Ik gaat maar vast wat opruimen. Vaste stok schoonmaken en inpakken. Hopen op een verdwaalde vis die nu nog mijn dag goed gaat maken.

Mijn buurman heeft één brasem.
Fred heeft twee halfwassies.
Genoteerd Gerbrand

Je heb toch nog vis geschept vandaag zegt Jan. En geeft zijn overgebleven maden aan me voor de Goldy’s thuis in mijn aquarium. Wat is er slecht gevangen. Hier en daar een brasem en Jan zelf best wel wat voorntjes op stek negentien. En weer als zo vaak komt er op stek twintig de winnaar vandaan.

Kees heeft dus goed gekozen en goed geloot en goed gevangen. Heeft er nog verspeeld ook hoor ik laterzz.

De officiële uitslag van Jan Jobse
De officiële stand van Jan Jobse

Ik moet nog nakijken waar ik in de fout ben gegaan met deze standen lijst want die klopt niet helemaal met de lijst van Jan Jobse. Lekker belangrijk hoor ik dan. Iedereen krijgt dezelfde kadobon. Alleen de laatste had een extra prijs. Die heeft vorig seizoen een T-shirt gekregen van onze sponsor de Catfish. Dus daar vissen de mannen nu voor om dit jaar ook zo’n gaaf shirt te winnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *