VethsVK 24.6 Najaar Comp. 8Vijver

07.43 uur.

Als ik aankom om kwart voor acht op woensdagochtend 21 augustus 2024 staan de mannen al te trappelen van ongeduld. Ze hebben allemaal visdrang na het goede voorvissen het laatste weekend en begin deze week. Jan de bruin, Ed Toepoel, Nuno da Silva, Fred Levering en gisteren nog Jaap Jansen hebben allemaal richting de dertig stuks mooie voorns, wat bliekken en dikke brasems gevangen. En terwijl ik zondag met Jan de Bruin het met drie platten moest doen. Dat zullen we maar af doen met een slechte generale is een goede…

We beginnen gelijk met loten als ik aankom en kan gelijk het laatste lootje pakken. Wat hebben we een haast vandaag.

Nuno zit op zijn geliefde plek.
Ik zit op het eiland.

Wat leuk dat John Voogt vandaag ook mee doet als gastvisser. Die is door Jan op het eiland gezet richting de kleine vijver ingooien. Laat nummertje twee nu overblijven in de zak van Jan dus we zitten bij elkaar te vissen. Met op nummer één vissende richting de grote vijver Kees Noordhoek. Zo hebben we al eerder gevist samen op dit middenstuk dit jaar in de voorjaar competitie op één mei. https://bassbuster.nl/2024/05/01/vethsvk-op-de-8vijver-4/

Ik samen met John in de kleine vijver.
Kees in de grote vijver.

Ik zit er heerlijk in het zonnetje uit de wind achter die bossages met heel de ochtend in mijn T-shirtje terwijl Kees vol in de wind in de schaduw onder die treurwilg zit te sterven van de kou. Twee truien extra aan met een dikke jas en nog heeft die het koud. Die zit dus vijf meter achter me te vissen.

Het scheelt vandaag als je in de zon zit.
Of in de schaduw vist.

Onder de huizen zitten vandaag de mannen die slecht ter been zijn. Zo geregeld of geruild. Zodat die niet met hun hele hebben en houwe rond hoeven te lopen. op vier zit Jan de Bruin, op vijf Joop en daarnaast op zes zit Martin. Op zeven onder de bomen Jan Jobse en acht zit Gerbrand. Aan de overkant Ed, Jaap, Aad, Fred en Nuno op het eind nummer twaalf. Daar heeft die zondag net geen dertig stuks gevangen dus die zit het vandaag wel zitten. Wat een mazzel steeds weer dat die dat nummer trekt. Alhoewel ik de laatste twee keer op die plek heb geblankt terwijl een paar dagen ervoor er ook goed heb gevangen. Zeg het maar het is een plas maar de vis kan totaal ergens anders zitten of gewoon uit staan.

08.33 uur.
Dat gaat gelijk lekker.
Rode rijer.

Maak nog een overzicht plaatjes als de toeter al gaat. Ik moet er dus nog een worm aan de haak doen want ik wil eerst het proberen met de feederkorf te vissen als John naast me er al eentje kan netten. Wat een mooie ruisvoorn is dat dan. Dat gaat goed hier gelijk in de eerste minuten.

08.38 uur. Een mooie brasem.

Ik gooi snel daarna in vlak naast en af en toe net onder die bomen links van me. Heb hier al eens eerder gezeten en de eerste twee uur geen stootje gezien. Ben ik nog een andere voerplek gaan opbouwen aan de rechterkant daar waar nu John zit te vissen voor de uitgang naar de grote vijver. Maar uiteindelijk de wedstrijd toen toch nog gewonnen in het laatste anderhalf uur door en een vracht platten te vangen toch vlak naast die bomen en dat lelie bed. Vandaag houd ik me bij het plan. Moet wel want we zitten vandaag met z’n tweeën in dezelfde vijver te vissen. En waarempel binnen vijf minuten heb ik al een dikkke brasem die ik kan netten. En bij mijn derde korf voer met worm aan de haak pak ik een tweede vis. Die is nog groter maar even denk ik een zeelt te zien boven me net als die los schiet. Dat is jammer zeg maar er zit nu al vis op mijn stek. Maar gek genoeg zal ik geen brasem meer vangen.

Volop in de voorntjes.
Rietvoorntjes
Allemaal dezelfde maat

En dan komt er een school voorntjes mijn stek bezoeken. Dat gaat een uurtje leuk en heb ik het druk op de feeder totdat er een aalscholver over de stek gaat jagen en zijn buikje rond eet.

08.59 uur. Toch weer een brasem.

Terwijl buurman John tussen de voorns en blieken door toch een brasem weet te foppen met hetzelfde aas.

09.46 uur. Een mooie doktersvis
09.55 uur. Bliek.
10.02 uur. Voorns zat.

Maar dan plotseling toch een paar mooie runs onder de top nadat de vis rustig meekwam. Typisch voor zeelt je weet het gelijk. Een brasem is van begin aan dat de runs naar de overkant beginnen maar een zeelt komt altijd eerst rustig mee net al een forel op het Haringvliet aan een plugje. Dan wordt het spannend want staat je slip niet goed afgesteld of een te stugge hengel dan ben je hem of haar geheid kwijt.

10.04 uur.
Knokken onder de top.
10.05 uur.

Dan niet veel later heeft John het duidelijkook aan de stok met een zeelt. Die vertrekt redelijk rustig schuin naar de overkant om vervolgens mee te komen om te netten maar dan is het bal onder de top.

Hebben die kip.
10.06 uur.
Saampjes op de foto.

Minuten lijken kwartieren maar de tijd op het fototoestel liegt niet. Wat een adrenaline giert er dan door je lichaam en John zijn dag kan niet meer stuk. Allebei hebben we een zeelt gevangen. Wart een weelde.

10.19 uur. Deze blijf ik vangen.
10.23 uur. Kijk nou es.
10.27 uur. Nog eentje.

Die voorntjes en ruis-, rietvoorntjes blijf ik vangen zodra ik er maïs of wormen op de haak zet. Maar dan plotseling een paar giebels. Ik wist niet dat die hier waren. Het lijken karpertjes van een vorig jaar maar ze hebben geen baarddraden.

10.53 uur.

Maar dan heb ik er een serieuse vis aan. Hij komt weer verbouwereerd makkelijk mee zwemmen totdat die mijn lelijke kop ziet. Gelukkig staat de slip goed aggesteld wantr wanneer die mij ziet ziet ik de vis ook. Het is een karpertje en die gaat direct richting de overkant. De drill kan beginnen op mijn 45 grams stokkie, m’n WinklerPicker met 22/100 nylon. Dan heb je sport kan ik je vertellen. Als ik dan eindelijk de overhand gaat krijgen probeer hem dan maar eens te netten in een netje geschikt voor witvis en eventueel een platte. Na drie keer mis scheppen komt John me helpen. Heb daar slechte ervaringen mee zoals vorige keer te lezen was toevallig op dit zelfde stukje water maar mijn buurman voor vandaag heeft dat vaker gedaan. Hij maakt gelijk een mooi plaatje van ons. Bedankt John.

11.42 uur. Blijf op de worm deze voorns vangen.
12.46 uur.

Het lukt me vandaag geen gewicht te vangen maar de dag is werelds met de soorten die ik vandaag kan netten. Heel veel witvissoorten vandaag als de voorn, ruisvoorn, bliek, brasem zeelt, giebel en karper. Lekker in het zonnetje uit de wind. Het is werelds.

John weet wel brasems te vangen.
Knap gevist goosert.
Ook Nuno is onder de indruk.

Mijn buurman laat iedereen zijn hielen zien horen we nu bij het wegen. Aan de overkant is nog minder gevangen dan hier op het eiland terwijl ze daar de gehele week het snot voor de ogen visten. Zelfs de Champ Nuno die vandaag op zijn favoriete plek zat en de gehele week daar zich scheel ving heeft vandaag wat bliekjes. Alleen Fred heeft zich daar in de strijd staande kunnen houden. Maar die vist dit jaar de sterren van de hemel. Daar zit heeel veel liefde in de lucht.

De weegploeg.

En dan doet ik toch nog goede zaken vandaag. De vis zat aan deze kant vandaag die actief was. Ik denk als dat Kees achter me eerder in de warmte was gaan zitten en in de kom voor hem op tien meter zijn voerplek had gemaakt we allemaal naar huis waren gevist. John heeft dat goed gedaan en is in de doorgang gaan vissen. Tja, weet alles van te voren dan is het makkelijk. Het heet vissen en geen vangen. John gefeliciteerd met je eerste plek. Het is een gastvisser die zo nu en dan mee wil doen en daar heb ik geluk bij want ik vis nu toch een eentje. Aan de andere kant van de vijver was het nog slechter qua vangsten.

De officiële uitslag van Jan Jobse.

Door mijn eerste plek vandaag kruip ik ietsiepietsie naar boven richting de Champ van plaat zes naar plaats drie. Nog een lange weg te gaan dus. Volgende week vissen we gekozen door Jan de Bruin aan het Kanaal door Voorne ter hoogte van de Ravelijnstraat. Iedereen weet dat is niet mijn stukje water. Altijd zit je daar tegen de zon in te kijken met het verkeer drie meter achter je langs razende. Een stukje vaste stok traject. Nu maar hopen dat het niet regent want met al die droge dagen van de laatste tijd krijg je dan al die vuiligheid over je heen. Zonnebrillen mee mannen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *